Showing posts with label EIT. Show all posts
Showing posts with label EIT. Show all posts

Element of indirect tax|| MCQ on Goods and Services Tax

 

MCQ Questions on Goods and Services Tax

1. What is the full form of GST?
(a) Goods and Supply Tax
(b) Goods and Services Tax
(c) General Sales Tax
(d) Government Sales Tax

Answer

Answer: (b)


2. GST was implemented in India from
(a) 1st January 2017
(b) 1st April 2017
(c) 1st March 2017
(d) 1st July 2017

Answer

Answer: (d)


3. In India, the GST is a dual model of
(a) UK
(b) Canada
(c) USA
(d) Japan
(e) China

Answer

Answer: (b)


4. GST is a consumption of goods and service tax based on
(a) Development
(b) Dividend
(c) Destiny
(d) Duration
(e) Destination

Answer

Answer: (e)


5. India’s GST structure are based on how many structures?
(a) 6
(b) 4
(c) 3
(d) 5

Answer

Answer: (b)


6. The maximum rate for CGST is?
(a) 28
(b) 12
(c) 18
(d) 20

Answer

Answer: (d)


7. The maximum rate for SGST/UTGST is?
(a) 28
(b) 14
(c) 20
(d) 30

Answer

Answer: (c)


8. The maximum rate for SGST/UTGST is?
(a) 28
(b) 14
(c) 20
(d) 30

Answer

Answer: (c)


9. Which code is used to classify goods and services under GST?
(a) HSN Code
(b) SAC/HSN Code
(c) GST Code
(d) SAC Code

Answer

Answer: (b)


10. What does “I” in IGST stands stand for?
(a) Internal
(b) Intregrated
(c) Internal
(d) Intra

Answer

Answer: (b)

Most viewed

TYBCOM SEM 6 || Marketing Research MCQS of End Sem Exam

  Unit 3-4 MARKETING RESEARCH (MR) MCQS - UNIT 3 & 4 UNIT - 3 SAMPLING 1. A ……………………is an aggregate of the elements, possessing certain ...