Showing posts with label Bcom sem3. Show all posts
Showing posts with label Bcom sem3. Show all posts

Event management IMP MCQ

 

100 Top Event Manager Multiple Choice Questions and Answers

Home » MCQ » 100 Top Event Manager Multiple Choice Questions and Answers

Event Manager Multiple Choice Questions with Answers:-

1. The most important information a meeting planner can determine prior to an event is:
A. Past events held by the group.
B. Expected attendance.
C. The budget.
D. Group demographics.
Ans: C

2. The first area of expertise before becoming a special event consultant is:
A. Food and Beverage.
B. Catering sales.
C. Convention Services Manager.
D. Marketing sales.
Ans: A

3. Convention center events are usually booked at least:
A. Eighteen months in advance.
B. Twenty-four months in advance.
C. Thirty-six months in advance.
D. Five years in advance.
Ans: A

4. The mission of the ______ is to educate, advance, and promote the special events industry and its network of professionals along with related industries.
A. CVB
B. ISES
C. IFEA
D. CMS
Ans: B

5. ____________is the second stage in the event planning process.
A. Planning
B. Research
C. Design
D. Evaluation
Ans: C

6. Inspiring the staff is a good reflection of which type of skill?
A. Negotiating
B. Leadership
C. Project management
D. Budgeting
Ans: B

EVENT MANAGER Objective Type Questions pdf free Download::


7. Which of the following is a not-for-profit organization that is located in almost every city in the United States and Canada?
A. MPI
B. CSM
C. CVB
D. CFEE
Ans: C

8. Determining where a special event should be held, what the focus should be, and its location helps answer the event planner’s questions during which stage of the event planning process?
A. Research
B. Design
C. Planning
D. Coordinating
Ans: A

9. Budgeting an event, negotiating contracts, arranging the speaker, and organizing audiovisual needs is part of which stage of the event planning process?
A. Research
B. Design
C. Planning
D. Coordinating
Ans: C

10. Which of the following is the most popular type of event site used?
A. Hotel/resort
B. Convention center
C. Banquet hall
D. Club
Ans: A

This is the last page

Bcom sem3|| Higher financial accounting|| IMP MCQ of Issue and Redemption of Debentures

 

MCQ Questions for Accountancy Issue and Redemption of Debentures with Answers


Issue and Redemption of Debentures:






Question 1.
Wellness Co. Ltd. has issued 20,000, 9% Debentures of ₹ 100 each at a premium of 10% on 1st April, 2018 redeemable as follows:
31st March, 2021 – 10,000 debentures 31st March, 2022 – 4,000 debentures 31 st March, 2023 – balance debentures.
It transferred to Debentures Redemption Reserve the required amount as applicable rules of the Companies Act and Rules, 2014 on due date. How much amount will be transferred to General Reserve on 31st March, 2021
(a) ₹ 1,00,000
(b) ₹ 2,50,000
(c) ₹ 5,00,000
(d) ₹ 20,00,000


Answer

Answer: (b) ₹ 2,50,000





Question 2.
Debenture holders are the _______ of company.
(a) Owner
(b) Creditors
(c) Money lender
(d) All of these.


Answer

Answer: (b) Creditors





Question 3.
Public Limited company can issue:
(a) Equity Share
(b) Preference Share
(c) Debenture
(d) All of these.


Answer

Answer: (d) All of these.





Question 4.
______ is written acknowledgment of debt.
(a) Equity share
(b) Preference share
(c) Debenture
(d) All of these.


Answer

Answer: (c) Debenture




Question 5.
_____ debentures have to be redeemed within a fixed period of time.
(a) Convertible
(b) Redeemable
(c) Participating
(d) Naked.


Answer

Answer: (b) Redeemable




Question 6.
Debentures may be issued at _______.
(a) par
(b) premium
(c) Discount
(d) All of these.

Answer

Answer: (d) All of these.




Question 7.
When the number of debenture applied for is less than the number of debenture offered, is called ________ subscription.
(a) over
(b) under
(c) minimum
(d) None of these.

Answer

Answer: (b) under




Question 8.
The provisions of Companies Act 2013 with respect to redemption to debentures are to protect the interest of
(a) debenture holders
(b) creditors
(c) shareholders
(d) Banks

Answer

Answer: (a) debenture holders




Question 9.
Discount on issue of debenture is ________.
(a) capitalised profit
(b) capitalised loss
(c) normal profit
(d) normal loss.

Answer

Answer: (b) capitalised loss





Question 10.
Discount on issue of debentures is ________ asset.
(a) Current profit
(b) fixed
(c) fictitious
(d) intangible.

Answer

Answer: (c) fictitious





Question 11.
Premium on issue of debenture is ________.
(a) capital profit
(b) capitalised loss
(c) normal profit
(d) normal loss.

Answer

Answer: (a) capital profit






Question 12.
Loss on redemption of debenture is _______.
(a) capitalised profit
(b) capitalised loss
(c) normal profit
(d) normal loss.

Answer

Answer: (b) capitalised loss





Question 13.
Loss on issue of debenture is ______.
(a) capitalised profit
(b) capitalised loss
(c) normal profit
(d) normal loss

Answer

Answer: (b) capitalised loss






Question 14.
Debentures are usually ________.
(a) secured
(b) unsecured
(c) assets
(d) loss.

Answer

Answer: (a) secured





Question 15.
There are no restrictions on issue of at _______ discount.
(a) equity shares
(b) preference shares
(c) debentures
(d) All of these.

Answer

Answer: (c) debentures




Question 16.
When debentures are issued then ____________ account is opened.
(a) capital
(b) debenture
(c) loan
(d) All of these.

Answer

Answer: (b) debenture







Fill in the blanks with correct word:



Question 17.

Debentures bear a fixed rate of _______.

Answer

Answer: interest








Question 18.
Debentures are ________ within a fixed period of time.

Answer

Answer: redeemed




Question 19.
Debentures are usually secured by a _______ or _______ charge on the company’s property.

Answer

Answer: fixed, floating







Question 20.
The debentures repayable after a stated period of time are known as _______ debentures.

Answer

Answer: Redeemable





Question 21.
A __________ debenture is one whose holder is registered in the books of the company.

Answer

Answer: registered





Question 22.
A __________ debenture is one which is payable to the bearer thereof.

Answer

Answer: bearer





Question 23.
A __________ debenture is one which is not redeemable during the life time of the company.

Answer



Question 24.
When debentures are issued without any security are termed as _________ debentures.

Answer

Answer: unsecured





Question 25.
When debentures are convertible into equity shares are called as ________ debentures.

Answer

Answer: convertible




Question 26.
Debentures are usually ________.

Answer

Answer: secured


Question 27.
Debentures canot be ______.

Answer

Answer: forfeited.


State whether the following statements are true or false:

Question 28.
Debenture holders are the creditor of company.

Answer

Answer: True


Question 29.
Company may buy its own debenture in open market.

Answer

Answer: True


Question 30.
Debentures cannot be issued at discount.

Answer

Question 31.
Company cannot forfeit its debenture.

Answer

Answer: True


Question 32.
Interest on debentures carry fixed charge on profits.

Answer

Answer: True


Question 33.
Own Debentures not cancelled as yet are shown in the liability side of a company’s Balance sheet.

Answer

Answer: False


Question 34.
Debentures can be issued as collateral security.

Answer

Question 35.
Debentures suspense account is created when the debentures are issued to promoters.

Answer

Answer: False


Question 36.
Company can issue debentures to its vendor.

Answer

Answer: True


Question 37.
Interest on debentures is subject to tax deductible at source.

Answer

Answer: True


Question 38.
Company cannot issue necked debentures.

Answer

Answer: False


Question 39.
Debentures have floating change on the fixed assets of company.

Answer

Answer: False


Question 40.
Debenture Redemption Reserve is created @ 50 % of the face value of the debentures as per new rules.

Answer

Answer: False


Question 41.
It is necessary to create Debenture Redemption Investment before debentures are redeemed.

Answer

Answer: True


Question 42.
A company must have created Debenture Redemption Reserve before converting the debentures into new shares or new debentures.

Answer

Answer: False


One word Questions:

Question 43.
What is meant by ‘Issue of Debentures as Collateral Security’ ? (CBSE Outside Delhi 2019)

Answer

Answer: Debenture issued as secondary security/additional security over and above the primary security is known as Issue of Debentures as Collateral Security.


Question 44.
State the provision of the Companies Act, 2013 for the creation of Debenture Redemption Reserve. (CBSE Outside Delhi 2019)

Answer

Answer: Where a company has issued Debentures, it shall create a DRR equivalent to at least 25% of the nominal value of debentures outstanding for the redemption of such debentures.


Question 45.
Profit arisen on account of buying an existing business at profit is transferred to which account?

Answer

Answer: Capital Reserve.


Question 46.
Name the debentures which continue till the continuity of the company.

Answer

Answer: Irredeemable.


Question 47.
Name the debenture which may be converted into equity shares at specified time.

Answer

Answer: Convertible debentures.


Question 48.
Name the debentures which have charge on the company’s assets.

Answer

Answer: Secured debentures (also known as mortgaged debentures).


Question 49.
When a debenture is issued at a price less than its face value or nominal value, what does such difference represent?

Answer

Answer: Discount.


Question 50.
When debentures are redeemed more than the face value of debenture, What does the difference between face value of debenture and redeemed value of debenture is called?

Answer

Answer: Premium on redemption of debentures.


Question 51.
Name the head under which ‘discount on issue of debentures’ appears in the Balance Sheet of a company. Head ‘Current Assets’ and sub-head ‘Other Current Assets’.
What does the repayment or discharge of liability on account of debentures is called?

Answer

Answer: Redemption of debentures.


Question 52.
Under which head is the ‘Debenture Redemption Reserve’ shown in the Balance Sheet?

Answer

Answer: ‘Reserve & Surplus’.


Question 53.
When the company issues debentures to the lenders as an additional/secondary security, in addition to other assets already pledged/ some primary security. What does such issue of debentures is called? (CBSE 2018)

Answer

Answer: Issue of dedentures as collateral security.


Question 54.
It is a written instrument acknowledging a debt under the common seal of the company, name the term. Debenture.
State an exception to the creation of Debenture Redemption Reserve as per Companies (Share Capital and Debentures) Rules 18(7). (CBSE Sample Paper 2014 Modified)

Answer

Answer: Banking Companies


Question 55.
Mention the type of debentures whose ownership passes on mere delivery of debenture certificates.

Answer

Answer: Bearer debentures.


Question 56.
Can ‘Securities Premium’ be used as working capital?

Answer

Answer: No.


Question 57.
A company purchased net assets of another company worth ₹ 20,00,000 and issued debentures worth ₹ 19,00,000. What type of profit has the buying company made?

Answer

Answer: Capital Profit.


Question 58.
Vikas Infrastructure Ltd. has issued 50,000, 10% debentures of ₹ 100 each at par redeemable after the end of 7th year. Mention the amount by which the company should create Debenture Redemption Reserve as per Companies (Share Capital and Debentures) Rules 2014 before starting redemption of debenture. Answer with giving reason.

Answer

Answer: ₹ 12,50,000.


Question 59.
Axis Ltd. has issued 8,000, 10% debentures of₹ 100 at a premium of ₹ 5 per debenture redeemable at the end of 5 years. The company has created Debenture Redemption Reserve with ₹ 4,00,000. After 5 years, the company redeemed all the debentures ? Where should the company transfer the amount of Debenture Redemption Reserve?

Answer

Answer: General Reserve.



Bcom sem3|| Higher financial accounting|| IMP MCQ of investment accounting

 

MCQ of investment accounting



1. If there is an increase in interest rates than the fixed interest rate of the corporate bond will

(a) Return to the corporation
(b) Decrease in value
(c) Remain unchanged
(d) Increase in value





Answer: (b




2. Which one of the following is shown first when the assets are arranged in the order of their liquidity?
(a) Investment
(b) Cash in hand
(c) Debtors
(d) None of the above




Answer: (b)




3. An investor invests in assets known as a
(a) Securities
(b) Block of Assets
(c) Portfolio
(d) None of the above



Answer: (c)



4. Over the period, investors determine the compound growth rate of an investment by
(a) Arithmetic median
(b) Arithmetic mean
(c) Calculus mean
(d) Geometric mean




Answer: (d)




5. Investors agree to invest in high- risk investments if only
(a) There are any true speculations
(b) The predicted return is satisfactory for taking a risk
(c) There are no safe options except for holding cash
(d) The return is short



Answer: (b)




6. In Capital Market Line every investment is
(a) Finitely divisible
(b) Infinitely divisible
(c) Both a & b
(d) None of the above




Answer: (b)



7. Investments would score high only if there is a protection to
(a) Real estate
(b) Preferred stock
(c) Government bonds
(d) Common stock




Answer: (c)





 

Long Term Investment Accounting Questions & Answers


1. At year end, Rim Co. held several investments with the intent of selling them in the near term. The investments consisted of $100,000, 8%, 5-year bon...






2.On January 2, Year 1, Adam Co. purchased as a long-term investment 10,000 shares of Mill Corp.�s common stock for $40 a share. These securities were ...






3. A corporation acquires a 30% voting interest in another corporation. In this situation, the long-term investment is generally accounted for on the in...

A.Lower-of-cost-or-market.
B.Cost.
C.Consolidated.
D.Equity.


4. Johnstone Company owns 10,000 shares of Breva Corporations stock; Breva currently has 40,000 shares outstanding. During the year, Breva had net inco...






5. An investor uses the equity method to account for an investment in common stock. The investors equity in the earnings of the investee is affected by...






6. An investor uses the equity method to account for an investment in common stock. After the date of acquisition, the investment account of the investo...






7. On January 1, Dyer Co. acquired as a long-term investment a 20% common stock interest in Eason Co. Dyer paid $700,000 for this investment when the fai...






8. Peel Co. received a cash dividend from a common stock investment. Should Peel report an increase in the investment account if it uses the fair value m...






9. When an investor uses the equity method to account for investments in common stock, the investment account will be increased when the investor recogn...






10. Green Corp. owns 30% of the outstanding common stock and 100% of the outstanding noncumulative nonvoting preferred stock of Axel Corp. In Year 1, Axe...

A.$0




11. Ajit wants to receive Rs. 40000 p.a. for 20 years by investing @ 5%. How much he will have to invest now?

A.498489


D.498984


12. Which of the following statements CORRECTLY describe(s) a bearer bond? I It usually does not have a maturity date. II. It is considered to be owned ...






13. Mr. A, a risk-averse investor, is considering to invest in either an US Treasury bill which currently pays a 4.5% rate of return, or a risky portfolio...







Most viewed

TYBCOM SEM 6 || Marketing Research MCQS of End Sem Exam

  Unit 3-4 MARKETING RESEARCH (MR) MCQS - UNIT 3 & 4 UNIT - 3 SAMPLING 1. A ……………………is an aggregate of the elements, possessing certain ...