SYBCOM SEM 4 || MCQ of cash flow statement

 

Cash Flow Statement MCQs:

1. Statement of cash flows includes

A) Financing Activities

B) Operating Activities

C) Investing Activities

D) All of the Above

Answer: D

2. In cash flows, when a company invests in fixed assets and short-term financial investments results in

A) Increased Equity

B) Increased Liabilities

C) Decreased Cash

D) Increased Cash

Answer: C

3. A company that issues stocks and bonds to raise funds results in

A) Decrease in Cash

B) Increase in Cash

C) Increase in  Equity

D) Increase in Liabilities

Answer: B

4. The purchase value of assets over its serviceable life is categorised as

A) Appreciated Liabilities

B) Appreciated Assets

C) Depreciation

D) Appreciation

Answer: C

5. The basic financial statements include

A) Statement of Cash Flows

B) Statement of Retained Earnings

C) Balance Sheet and Income Statement

D) All of the Above

Answer: D

6. The statement of cash flow clarifies cash flows according to

A) Operating and Non-operating Flows

B) Inflow and Outflow

C) Investing and Non-operating Flows

D) Operating, Investing, and Financing Activities

Answer: D

7. Cash flow example from a financing activity is

A) Payment of Dividends

B) Receipt of Dividend on Investment

C) Cash Received from Customers

D) Purchase of Fixed Asset

Answer: A

8. Cash flow example from an investing activity is

A) Issue of Debenture

B) Repayment of Long-term Loan

C) Purchase of Raw Materials for Cash

D) Sale of Investment by Non-Financial Enterprise

Answer: D

9. Cash flow example from an operating activity is

A) Purchase of Own Debenture

B) Sale of Fixed Assets

C) Interest Paid on Term-deposits by a Bank

D) Issue of Equity Share Capital

Answer: C

10. Which item comes under financial activities in cash flow?

A) Redemption of Preference Share

B) Issue of Preference Share

C) Interest Paid

D) All the above

Answer: D

Stay tuned to BYJU’S for more MCQ’s on Economics, question papers, sample papers, syllabus and Commerce notifications.

No comments:

Post a Comment

Most viewed

TYBCOM SEM 6 || Marketing Research MCQS of End Sem Exam

  Unit 3-4 MARKETING RESEARCH (MR) MCQS - UNIT 3 & 4 UNIT - 3 SAMPLING 1. A ……………………is an aggregate of the elements, possessing certain ...